Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEERDAAGSE REIS NAAR 
AMSTERDAM & HAARLEM
VAN MAANDAG 04 T/M DONDERDAG  07 JUNI 2012

Programma onder voorbehoud van wijzigingen en mogelijkheden betreffende de reservering van de bezoeken!

Programma:

Vertrek:

  • 07.30 uur: Eke-dorp, a/d kerk
  • 08.00 uur: Gentbrugge, P+R parking (onder viaduct E17)
  • 08.45 uur: Sint-Niklaas, Hotel Serwir

Terug:  (richturen)

  • 19.45 uur: Sint-Niklaas
  • 20.30 uur: Gentbrugge
  • 21.00 uur: Eke-dorp, a/d kerk

Dag 1: maandag 04 juni 2012

Vertrek richting Nederland. Onderweg 45 min. pauze om een tas koffie te drinken en de benen te strekken. Te overbruggen afstand: 207 km. Rond de middag aankomst Volendam. Na een verkennende wandeling van ± 45 min. is er tijd voor een vrije lunch.
Rond 16.00 uur aankomst in Zaandam. Na een verkennende wandeling hebben we vrije tijd in De Zaanse Schans. Dit is een buurtje in de gemeente Zaanstad, gelegen aan de Zaan, pal tegenover Zaandijk en naast de Julianabrug. Het is een bekende openluchtattractie met jaarlijks ongeveer 900.000 bezoekers. Formeel is het geen museum. Het is wel opgezet met de bedoeling het historisch erfgoed te bewaren.
Daarna rijden we naar ons hotel te Haarlem, waar we kunnen genieten van een 3-gangen diner (buffetsysteem) in het hotel.

Dag 2: dinsdag 05 juni 2012

Na het ontbijt vertrekken we richting Amsterdam. We rijden het centrum binnen via het noorden van Amsterdam en maken, afhankelijk van eventuele files, een korte rondrit via het Scheepvaartmuseum, de PTA (Passenger Terminal Amsterdam, Amsterdam heeft een enorm groot aantal cruiseschepenaankomsten per jaar), het nieuwe Muziekgebouw, de gerestaureerde en nieuwe bouwprojecten om en bij het IJ en de Veemkade/Javakade (oude pakhuizen omgevormd tot kantoor- en horecaruimtes),… om zo aan de Weesperstraat halt te houden en de bus te verlaten.
Afhankelijk van de aard van de tentoonstelling op dat ogenblik brengen we een bezoek aan: ofwel het Hermitage Museum, het Van Gogh Museum of het Rijksmuseum.
Na een vrije lunch (reservatie voor gans de groep), wandeling via het Amsterdams Historisch Museum, het Begijnhof, de Bloemenmarkt, de Kalvertoren en de Munttoren richting het Rembrandtplein. We brengen een bezoek aan Tassenmuseum Hendrikje.
We wandelen verder via de Magere Brug en Theater Carré naar het Weesperplein waar de bus ons opwacht voor de terugkeer naar ons hotel te Haarlem.

Dag 3: woensdag 06 juni 2012

Vandaag hebben we de keuze tussen 2 opties:

Groep 1: De vroege vogels.

05.30 uur: Opstaan.
06.15 uur: Richting Aalsmeer. Ontbijtpakket op de bus.
07.00 uur: Bezoek aan de Bloemenveiling te Aalsmeer tot ± 09.00 uur. FloraHolland is de grootste veiling van snijbloemen en planten ter wereld en verzorgt ruim 90% van de Nederlandse handel in die producten. Gezien alle activiteiten hier ’s ochtends plaatsvinden moeten we er zo vroeg mogelijk bij zijn, zijnde bij het openingsuur om 07.00 uur. Na het bezoek keren we terug naar het hotel waar we de rest van de groep oppikken alvorens het verdere dagprogramma aan te vatten.

Groep 2: De genieters.

08.30 uur: Ontbijt in het hotel.
09.30 uur: De bus, die ondertussen reeds van de veiling komt, pikt de resterende groep op aan het hotel waarna we richting Haarlem-Centrum vertrekken.

We verkennen deze eigenlijk Vlaamse stad, met bezoek aan het belangrijkste museum van de stad, nl. het Frans Hals Museum.
Na een vrije lunch in Haarlem gaat het richting Amsterdam. Wandeling via de Schreierstoren en de St.-Nicolaaskerk richting Museum Ons’ Lieve Heer op Solder voor een kort bezoek aan deze schuilkerk.
We eindigen de dag met een typische Hollandse jenever in Café Lowietje, het gekende café in de politiereeks “Baantjer” in de typische volkswijk de Jordaan.

Dag 4: donderdag 07 juni 2012

Na het uitchecken, vertrekken we richting centrum Amsterdam.
We brengen een bezoek aan het Anne Frankhuis, waarna we een “Ontspannende Boottocht” maken op de grachten, startend en eindigend aan de Keizersgracht.
Na de vrije lunch wat tijd voor shopping!
We vatten onze laatste wandeling aan via de Dam, de Nieuwe Kerk, Beurs van Berlage, Oude Kerk, Nieuwmarkt, de Waag, Zuiderkerk, Rembrandthuis en de Walletjes uiteraard.

Rond 16.00 uur verlaten we Amsterdam en keren we naar België terug.

Reisleiders
Daniël Verbeke
Gisèle Lippens


 

 

 

©copyright 2008 daniel.verbeke | gastenboek | feedback