FIETSVAKANTIE 2012 ARCEN

REGIO ZONDER GRENZEN

Beste fietsliefhebbers,

Het fietsseizoen 2011 zit er bij het verschijnen van dit krantje op. Het verslag van onze laatste fietstocht zal u kunnen lezen in het krantje van december. Het is met gemengde gevoelens dat we terugblikken op het voorbije seizoen. Het fietsteam had voor dit jaar opnieuw een reeks mooie routes uitgetekend maar spijtig genoeg was het weer ons niet gunstig gezind. Daardoor hebben we een aantal tochten in minder gezellige omstandigheden moeten rijden en moesten we zelfs 1 dagtocht volledig afgelasten! Maar niet getreurd want 3 routes die we niet, of onvolledig konden rijden staan voor volgend jaar opnieuw op het programma en hopelijk onder betere, zomerse omstandigheden!

Van onze fietsvakantie in Steensel hebben we echter extra genoten. Ondanks de slechte voorspellingen hebben we het grotendeels droog kunnen houden met aangename temperaturen. Kortom, iedereen tevreden!
Uiteraard is uw fietsteam reeds op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor onze 10de editie en dus een jubileum!

Voor volgend jaar lieten we ons oog vallen op de Duits-Nederlandse vakantieregio Niederrhein & Noord-Limburg ook genaamd “Regio zonder grenzen”. Het is een groene streek waarin natuur, cultuur en geschiedenis met elkaar versmelten tot bijzondere recreatiemogelijkheden. Talloze fietspaden nodigen  uit tot een ontspannen tocht door de natuur. Beschermde natuurgebieden, mooi aangelegde tuinen en landbouwgebieden versmelten tot een idyllisch geheel. Ontdek de zandduinen in het binnenland, verken de betoverende bossen, beleef de magie van de voormalige moerassen. Daar middenin zijn kristalheldere meren verborgen met een unieke oevervegetatie. Kortom, een streek die een jubileumeditie meer dan waard is!

Als locatie kozen we voor het centraal, in de regio gelegen Arcen, voormalig vestingstadje aan de Maas, omgeven door muren, aarden wallen en grachten. We lieten onze keuze vallen op “Hotel Arcen”, een familie hotel met 26 mooi ingerichte kamers waar alle faciliteiten aanwezig zijn voor een comfortabel verblijf. Bij het hotel zijn gratis parkeerplaatsen voor de gasten en tevens een afgesloten fietsenstalling. Het avondmaal wordt geserveerd in brasserie “De Oude Hoeve” in het hotel of in “Alt Arce” een mooie, gezellige brasserie met zicht op de Maas.
De ligging van “Hotel Arcen” is uitstekend: in het centrum van Arcen, aan een gezellig plein. Hier geniet u van een aangenaam verblijf in Noord-Limburg, een regio met pittoreske dorpjes tussen de Maas rivier en de Duitse grens.

Tevens vindt van 5 april t/m 7 oktober 2012 in Venlo de “Floriade” plaats. De Floriade is de officiële Wereld Tuinbouw Expo die slechts eens om de tien jaar in Nederland wordt georganiseerd. We zouden van deze gelegenheid gebruik willen maken om een bezoek te brengen aan dit uniek gebeuren! Afspraken zullen later met de deelnemers nog gemaakt  worden!

Meer informatie over ons hotel kan u vinden op www.hotelarcen.nl

Datum: 6-daags arrangement (5 nachten) van zondag 5 augustus t/m vrijdag 10 augustus 2012

Prijs: € 390 per persoon voor het volledige pakket.

Speciale single accommodatie:

Het hotel heeft speciale duplex kamers voor singles. Het zijn 2 boven elkaar liggende kamers welke onderling verbonden zijn met een trap en met een gemeenschappelijke badkamer. Hiervoor wordt er geen toeslag gevraagd! Voor de andere singles, die gebruik maken van een gewone tweepersoonskamer dienen we nog te onderhandelen en zal afhangen van het aantal! Bij het afsluiten van de inschrijvingen hebben we daarover uitsluitsel.

Pakket:

  • 5 overnachtingen met 's ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet
  • Toeristenbelasting
  • 5 x 3-gangen keuzemenu (excl. drank)
  • Gratis gebruik van de parking
  • Gratis gebruik van de fietsenstalling

Annuleringsvoorwaarden: Gratis annulering is mogelijk tot 4 dagen vóór aankomstdag. Bij annulering daarna worden de kosten van de eerste overnachting in rekening gebracht.

Inschrijvingsperiode:

Inschrijven uiterlijk tot zondag 20 november 2011.

U schrijft in door het storten van een voorschot van € 40 p.p. op rekening IBAN: BE63 4470 0615 8108 BIC: KREDBEBB van Kring Gepensioneerden KBC Gent uiterlijk tegen 20 november 2011.

Alle verdere gegevens worden later persoonlijk aan alle deelnemers bezorgd.

Wij wensen alle deelnemers een aangename fietsvakantie toe.

Het fietsteam


 

 

©copyright 2008 daniel.verbeke | gastenboek | feedback