Johan Strauss jr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UITNODIGING VOOR ONZE MUZIEKLIEFHEBBERS

Beste vrienden,

Opnieuw kunnen wij, dankzij het bestuur van B.O.T., genieten van een supervoordelig aanbod om hun nieuwste productie bij te wonen. Gelieve te noteren dat er dit jaar geen zaterdagvoorstelling voorzien is!
Meer info is terug te vinden op de website www.brusselsoperettetheater.be

HET BRUSSELS OPERETTE THEATER
presenteert dit jaar

“EINE NACHT IN VENEDIG”
komische opera in drie bedrijven van Johann Strauss jr.

DONDERDAG 22 DECEMBER OM 20 UUR en VRIJDAG 23 DECEMBER OM 20 UUR in het KAAITHEATER

Programma:

Johann Strauss jr. (Wenen, 1825-1899) was een Oostenrijks violist en componist van vele walsen en operettes. Gedurende zijn leven was hij al bekend als de walskoning en de populariteit van de Weense wals is voor een belangrijk deel aan hem te danken. De Weense wals werd in de tijd waarin Johann Strauss jr. leefde voornamelijk in danszalen gespeeld. Het is uitsluitend aan hem te danken dat de Weense wals van het niveau van de danszaal naar het concertpodium getild werd.

Eine Nacht in Venedig
De hertog van Urbino, een notoire rokkenjager, bezoekt het carnaval in Venetië. Dit geeft aanleiding tot een wervelend spel van komische verwikkelingen, amoureuze intriges met verleiders en verleiden, een maskerade met twee- en drievoudige persoonsverwisselingen, waarbij op het einde van de turbulente nacht zal blijken hoe de vrouwen de mannen uiteindelijk te slim af zijn. En zoals in 'Die Fledermaus', dat andere meesterwerk van Strauss, de champagne de schuld krijgt voor alle complicaties, wordt nu het carnaval als de boosdoener aangewezen.
Het hele gebeuren is hoogst amusant. En ja, daar is bovenal de sprankelende, glorieuze muziek van de walsenkoning Johann Strauss, vol bekende meeslepende melodieën zoals Caramello's gondellied en de lagunenwals.

Plaats: Kaaitheater – Sainctelettesquare 19 – 1000 Brussel.

Parking: Gratis parkeergelegenheid in de parking van KBC Havenlaan (is gelegen aan de overkant van kanaal en Kaaitheater).

Toegangskaarten: KBC-voordeelprijs (mits min. 15 personen) € 22 per persoon (inclusief drankbon)
Normale toegangsprijzen: individueel € 32, groepen vanaf 8 personen € 29.

Inschrijving: Door overschrijving vóór 25 mei 2016 van € 22 per persoon op rekening
BE 63 4470 0615 8108  op naam van Kring Gepensioneerden KBC Gent. Gelieve ook de datum van de gewenste voorstelling op te geven!

Wij wensen alle operetteliefhebbers een ontspannende avond toe.

Het bestuur


 

 

 

©copyright 2008 daniel.verbeke | gastenboek | feedback