CORONA

Coroanvirus

Lieve vrienden,

Dat vies, hardnekkig, ambetant coronabeestje blijft maar ons leven totaal overhoop gooien. “Hoe kleiner, hoe venijniger”: moeten we wel besluiten.

Tot onze allergrootste spijt moeten we alle voorziene activiteiten voor augustus (fietstochten en petanque) schrappen. De ingeschrevenen werden reeds individueel ingelicht. De betaalde bedragen worden teruggestort. Dikke pech, we waren net voorzichtig weer opgestart…

De toon van de officiële communicatie was duidelijk: dit is bijna een terugkeer naar de periode in april. OK, nu mag er slechts een bubbel van 5 personen aan het gezin worden toegevoegd.
We mogen ons nog verplaatsen, we kunnen met onze eigen bubbel op café en restaurant gaan en kunnen nog aan culturele activiteiten deelnemen. Maar de sociale contacten zijn heel zwaar ingeperkt!

Onder die omstandigheden kunnen we de geplande fietstochten en petanquebijeenkomsten niet laten doorgaan. Onze activiteiten hebben toch als hoofddoel mensen in een ontspannen sfeer te laten samenkomen. De reden voor de genomen maatregelen is nu net het inperken van sociale contacten om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Uit respect voor de geest van de wet en ter bescherming van onze leden – we behoren immers tot de risicogroep – moeten we zowat terug ‘in ons kot’ blijven.

2020 is hopeloos ‘naar de botten’ zoals we dat zeggen; maar we moeten er met z’n allen het beste van maken. Blijf toch veel bewegen en buiten komen: vitamine D opdoen…
Geniet van alle kleine dingen en vooral: hou het gezond!
We duimen ervoor dat de cijfers gunstig evolueren zodat we in september of oktober nog iets kunnen/mogen organiseren. Hoop doet leven!
Heel lieve groeten van het gehele bestuur. We volgen alles op de voet en proberen, waar het mogelijk is, onder veilige omstandigheden terug iets op te starten.

Marie-Paule Vermeulen.
Voorzitter, in naam van het bestuur.

Dit gedichtje verwoordt de huidige toestand perfect:

Corona gedichtje

 

 

 

©copyright 2008 daniel.verbeke | gastenboek | feedback