CORONA

Covid19

Lieve vrienden,

Hier zijn we terug met een nieuw “boekje”, met nadruk op de ‘-je’ want dun zal het zeker zijn.
2020 is en blijft ons niet gunstig gezind. Van enige versoepeling in de sociale contacten is geen sprake. Geen uitbreiding van de bubbels. En dan moet het najaar met verkoudheden en griep, en wellicht een hardnekkige heropleving van dat coronadinges nog komen.

Met het bestuur zijn we samengekomen in de parochiezaal St.-Paulus waar we op veilige afstand van elkaar (coronaproof dus) konden overleggen. Maar wat overleggen? Over alles wat we toch maar weer niet kunnen laten doorgaan?

  • De daguitstap naar Antwerpen met boottocht in september (een extra t.g.v. het jubileumjaar).
  • Bezoek aan de papierfabriek in Langerbrugge.
  • Bezoek aan Hoorens koffie.
  • De verschillende fietstochten en wandelingen die allemaal zijn voorbereid.
  • Petanque.
  • Het superfeestelijke banket dat zou moeten doorgaan in oktober (maar uitstel is geen afstel).
  • De ledenvergaderingen in oktober en november (ook die verplaatsen we naar volgend jaar).
  • Het eindejaarsfeest in december.

En waarom kunnen we dit allemaal niet organiseren? Omdat we onze sociale contacten moeten beperken. En laat dàt nu juist het grootste doel zijn van al onze activiteiten. Maar… het kan niet, het mag niet.
Welk nut heeft het om wandelingen, fietstochten, petanquenamiddagen en ledenvergaderingen te houden als alleen koppels samen mogen zijn, en alleenstaanden en anderen op 1,5 m afstand van elkaar moeten blijven. We kunnen dus niet gezamenlijk, zelfs al was het maar per tafel van 8 of 10 personen, iets drinken, babbelen, samen zijn. 1,5 m afstand in alle omstandigheden, en zelfs meestal met een ‘tottevodde’ (mondkapje) aan. Dan kunnen we al evengoed op ons eentje gaan fietsen of wandelen, naar toneel of museum gaan, want dan is dat net hetzelfde. En het klinkt misschien raar, maar de voorschriften zijn wel zo: wandelen, fietsen: altijd 1,5 m afstand, ook tijdens een pauze onderweg. Op café is enkel je gezin + eigen bubbel van 5 personen toegelaten om samen te zitten…

Dus: neen, tot onze allergrootste spijt kunnen we niets organiseren dat volledig coronaproof is.
Deze zeer bittere pil moeten we gewoon doorslikken! We houden het allemaal tegoed om er volgend jaar in te vliegen.

Hou jullie intussen allemaal fit en gezond. Kom buiten, ga stappen of fietsen. Neem eens contact met elkaar (telefoon, Webchat, Facebook Messenger, WhatsApp, e-mail, er zijn veel mogelijkheden), alle kleine beetjes helpen om deze bizarre tijd door te komen.

Wij volgen alles op de voet en als er zich een – al is het maar een kleine – mogelijkheid aandient, zullen we erop springen als een hond op een been, om toch nog iets te laten doorgaan. We missen jullie, we zitten te popelen om in gang te schieten. Maar ten allen tijde gaat de veiligheid en de gezondheid voorop. Het is niet leuk maar het is nu eenmaal zo, we zitten allen samen in hetzelfde schuitje en roeien maar, op deze woelige zee.

Betere tijden komen er aan. Geniet nu van alle kleine leuke momenten in de beperkte bubbel.

Verder in het boekje vind je nog enkele leuke cartoons die een glimlachje kunnen ontlokken.
Want we blijven lachen!

Lieve groeten van jullie voorzitter en het gehele bestuur.

Marie-Paule Vermeulen


 

 

 

 

©copyright 2008 daniel.verbeke | gastenboek | feedback