Voorwoord van de voorzitter

 

Covid-19

Lieve vrienden,

2020, annus horribilis!

“’t Is van den hond” zeggen ze soms als er iets echt vervelend is, als men tegenslag heeft of iets mislukt of als men zich niet OK voelt… In zo’n tijd zitten we nu toch wel, en het ziet er voor de komende maanden niet rooskleurig uit! Allicht niet… ’t is herfst en straks winter, dus: grijs. Ook binnenskamers – zelfs met het licht aan – is het allesbehalve rooskleurig want we zitten alleen maar in onze eigen kleine bubbel. Er is weinig te doen, we kunnen bijna geen mensen ontvangen, tenzij onder strikte voorwaarden: afstand houden of met de tottevodde (mondkapje) op.  Geen knuffels, geen aangename warme begroetingen… We moeten het vooral doen met eens zwaaien vanop afstand, videochatten, een sms’je, een mailtje of een telefoontje…, joepie, dan horen we tenminste een stem. Of we dat nu leuk vinden of niet, zo zal de winter moeten passeren.

Het heet geen lockdown  maar ’t is er niet ver van af! Het is voor 1 maand, maar dat zeiden ze in maart ook en het zijn er bijna 4 geworden. Maar we hopen op een snelle daling van de cijfers door de genomen maatregelen. Als alle horeca dicht is, is er veel minder plezier aan om te wandelen of te fietsen. Zelfs praktisch gezien is dat niet leuk want een sanitaire stop is al een probleem, nietwaar dames?

En wij, wij moeten alle activiteiten tot het einde van het jaar annuleren en dat maakt ons triest. We wachten met een bang hartje af of we begin 2021 wel al iets kunnen laten doorgaan: een wandeling, een fietstocht. Een planning voor 2021 is er al, een aantal zaken die voor 2020 gepland waren, zijn opnieuw vastgelegd voor 2021. En duimen maar dat we niet opnieuw moeten annuleren.

We kunnen jullie alleen maar een goede gezondheid toewensen. Hou vol, hoop op een beter 2021. Hou virtueel contact met je kennissen en vrienden, want sociale contacten blijven zeer belangrijk.

Probeer maximaal te genieten van alle kleine dingen. Vergeet niet regelmatig buiten te komen, genieten van de natuur geeft extra energie. De feestdagen zullen wellicht ook in een andere sfeer moeten doorgaan, maar probeer ook daarin positief-creatief te zijn.
Wij blijven uitkijken naar kleine mogelijkheden om in een veilige en aangename sfeer iets te  organiseren. Asap hoor je iets van ons.

Lieve virtuele groeten van het gehele bestuur.

Marie-Paule Vermeulen


 

 

 

©copyright 2008 daniel.verbeke | gastenboek | feedback