Voorwoord van de voorzitter

Coronavirus

Beste vrienden,

Hier zijn we dan digitaal of via ons krantje in de plaats van live in Salons Roskam.
Straks receptie!

Het jaar 2020 is er eentje om direct te vergeten en rap door te spoelen. Zet je op je gemakje in de zetel, neem iets om te drinken bij de hand en denk dat je in Salons Roskam bent, allen samen en… allemaal: santé! OK? Dan gaan we verder:

In 2020 zijn er slechts een zeer beperkt aantal activiteiten doorgegaan. Details lees je verder nog. De meeste 80-85-90-jarigen evenals de huwelijksjubilarissen hebben we enkel een kaartje met cadeaubon kunnen bezorgen: bezoekjes waren uit den boze! Als bestuur hebben we vooral vergaderd over de annulaties in de plaats van enthousiast de volgende activiteiten voor te bereiden. Ook de fietsvakantie en het wandelweekend werden door onze neus geboord.
De feestdagen en het jaareinde hebben we met z’n allen in onze eigen kleine bubbel moeten vieren. ‘En petit comité’ heet dat dan. Dus: weg met 2020, we zijn het aan het doorspoelen.
Het was dus een jubileumjaar in mineur. MAAR: uitstel is geen afstel! “Nie pleuje!”
In het financieel verslag zal u merken dat we dit jaar niet veel hebben uitgegeven, zodat we een mooi ‘reservepotje’ hebben. SOFO geeft ons voor 2021 terug een volwaardig budget, wat we ten zeerste appreciëren. Dit biedt ons de mogelijkheid om het overschot van het budget van 2020 te gebruiken om activiteiten beter te sponsoren en/of enkele bijkomende activiteiten te organiseren. Zoals Johan Cruyff zei: “Elk nadeel heb zijn voordeel”.

Ons banket in 2021 wordt  het ‘jubileumbanket’ dat we in 2020 hebben gemist.
Misschien kunnen we binnenkort een ‘corona-bye-bye-receptie’ houden als vervanging van de nieuwjaarsreceptie. Dat zal waarschijnlijk pas in de zomer van 2021 kunnen. We moeten realistisch blijven. Hoop doet leven!
Wij hopen alvast dat we ten laatste in maart 2021 opnieuw kunnen opstarten met petanque, wandelingen en fietstochten. Kan  het vroeger, zoveel te beter.

Hou het gezond zodat we voorzichtig het normale leven terug kunnen opnemen in 2021.
Daar kijkt toch iedereen naar uit?


 

 

 

©copyright 2008 daniel.verbeke | gastenboek | feedback