BANKET VAN ZONDAG 28 OKTOBER 2012

Traditiegetrouw begonnen we onze banketdag met een plechtige herdenkingsmis voor de overleden kringleden en deze werd terug opgedragen in de kerk Sint-Pietersbanden te Merelbeke.
De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia van Merelbeke hield een vervroegd Sint-Ceciliafeest en begon de feestdag ook met een herdenkingsmis. Zoals vóórvorig jaar werd de eucharistieviering opgeluisterd met harmoniemuziek, onder leiding van Micheline De Waele. Dat gebeurde met uitvoeringen bij de Intrede (1), de Tussenzang (2), de Offerande (3), de Communie (4) en bij het Slot (5). De celebrant verklaarde ons in zijn homilie de lezing uit ‘Het Evangelie van Jezus Christus volgens Marcus’; 10, 46-52.
Het ging over de vraag van Jezus aan Zijn medemens: “Wat wil je dat Ik voor je doe?”. Die vraag zouden we later op de dag nog horen. Als einde van de ‘Prefatie der Overledenen’ las Martine ons de naam van de, in ’t voorbije jaar, overleden kringleden voor. Na de communie zorgde de harmonie voor het muzikaal slot. Ze bracht een zodanige enthousiaste uitvoering dat de klanken tot aan de hemelpoorten weergalmden. Hierop brak een spontaan applaus uit voor mevrouw de dirigent en haar musici.
Geestelijk gevoed begaven we ons dan naar de Salons Roskam om ons fysiek te voeden.
Daar werden we aan de ingang al direct een aperitiefje in de hand gestopt. Nadat de glazen herhaaldelijk waren bijgevuld en menige hapjes waren verorberd werden we uitgenodigd om aan het banket aan te zitten.
Toen iedereen was aangezeten richtte Daniël, onze voorzitter, een warm welkom tot alle aanwezigen.
Onder hen de heer Jacques Haegemans, voorzitter van het Sociaal Fonds, en de heer Robert De Rudder, erevoorzitter van onze kring, alsook onze erevoorzitster Lieve samen met haar echtgenoot André.
De heer Jan Dejongh, commercieel directeur KBC-Vlaanderen, en erevoorzitter Jan Scheerlinck lieten zich verontschuldigen.
Na de mededeling dat er voor maandag 28 januari 2013 een bezoek aan de KBC-Arteveldetoren is gepland wenste onze voorzitter iedereen “smakelijk eten” en konden we beginnen aan wat het menu ons had te bieden:

Romig Soepje van Oesterzwammen met Boursinkaas en Bieslookroom.

Gepocheerde Zeetongreepjes enGamba’s met zachte Saffraansaus.

Waaier van Hertenkalffilet gevleid in een weelderig Boeket van Herfstdelikatessen,
een Jagersausje en Amandelkroketjes.

Verse Vruchtensalade met Amandelroomijs en Sabayon.

Mokka enVersnaperingen.

Na de tongreepjes en vóór de waaier hertenkalffilet richtte de heer Jacques Haegemans een woordje tot ons.
Hij begon met lof over onze website die hij van nabij volgt en feliciteerde de man achter de site, en dat is onze voorzitter. Hij had ook een dikke proficiat en een gemeende dank voor alle bestuursleden. Waarop applaus.
Verder had hij het over de werking van Sofo op financieel en sociaal vlak.
Zo haalde de heer Haegemans aan dat het bij de onderhandelingen over de hospitalisatiegroepspolis het belangrijkste was te kunnen behouden wat we hebben.
Ook het sociale in de kringwerkingen werd benadrukt. We moeten tijd en aandacht hebben voor mekaar, vriendschap en genegenheid. En hier hoorden we de vraag die we in de misviering al hadden gehoord:
“Wat kan ik doen of wat wil je dat ik voor je doe?”
Hij besloot met de wensen van Sofo: “vriendschap, vreugde en troost voor allen”.
Daaropvolgend hebben we het menu afgewerkt tot het zoete einde.

Verslag: Daniël Van Renterghem

1) - ‘Caro Mio Ben’: toegeschreven aan Giuseppe Giordani; bewerkt door de Nederlander H. Hogestijn.
2) - ‘Largo’ uit ‘Free World Fantasy’ van de Nederlander Jan de Haan.
3) - ‘The Island’ uit ‘Robinson Crusoe’ van de Belg Bert Appermont.
4) - ‘Laurena’ van de Belg Johan Nijs.
5) - ‘The Witch and the Saint’ van de Amerikaan Steven Reineke.


 

 

 

©copyright 2008 daniel.verbeke | gastenboek | feedback