Daniël Verbeke

Paul Saye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BANKET VAN ZONDAG 28 OKTOBER 2018

Om 11 uur begon onze banketdag traditiegetrouw met een H. Mis ter nagedachtenis aan onze overleden leden in de kerkSt.-Pietersbanden te Merelbeke-Centrum. Aansluitend spoedden we ons na de viering naar de ons vertrouwde Salons Roskam voor de receptie met fijne, mooi gepresenteerde hapjes. Zoals gebruikelijk kwamen alle deelnemers vlot en op tijd binnen.
Na het aperitief en nadat we allen waren aangezeten nam onze voorzitter, Daniël, het woord en hield zijn welkomstrede. Hier de nagenoeg integrale rede:

“Beste vrienden,
In naam van het gehele bestuur heet ik iedereen hartelijk welkom op ons jaarlijks banket.
Vandaag mogen wij volgende genodigden welkom heten: de heer Paul Saye, voorzitter van het Sociaal Fonds, en zijn echtgenote. Dankzij de sponsoring van SOFO kunnen de kringen hun werking verder blijven zetten. Wij willen hem hiervoor hartelijk danken.
Mevrouw Lieve Janssens en de heer Robert De Rudder, beiden erevoorzitter, laten zich verontschuldigen maar wensen ons allen een gezellig samenzijn.     
Sinds het banket van vorig jaar hebben wij afscheid moeten nemen van 20 leden. De mis van deze morgen was dan ook ter nagedachtenis van deze overleden leden. De leden die er om gezondheidsredenen niet bij kunnen zijn wensen wij een spoedig herstel toe en wij hopen hen dan ook volgend jaar opnieuw te mogen verwelkomen.
Dit jaar mogen wij 137 deelnemers verwelkomen. Het lijkt erop dat aan de stijging van het aantal aanwezigen tijdens de vorige jaren een einde is gekomen. Het is nochtans een ideale gelegenheid om oud-collega’s te ontmoeten maar ook contact te leggen met nieuwe leden. Het sociaal contact tussen de leden blijft ook het hoofddoel van de kringen!
Uw aanwezigheid op dit hoogtepunt van ons kringjaar is voor het bestuur het bewijs dat onze leden de inspanningen die het bestuur een heel jaar doet om een zo gevarieerd mogelijk aanbod aan activiteiten aan te bieden, gewaardeerd worden! Waarvoor onze dank vanwege het gehele bestuur!
Onze dagreizen naar Pairi-Daiza en Nieuwpoort/Diksmuide, alsook het bedrijfsbezoek aan ATCC Semmerzake konden rekenen op een maximaal aantal deelnemers! Spijtig moesten we voor het bedrijfsbezoek ATCC een groot aantal deelnemers teleurstellen. Voor die leden hadden we een bijkomend bezoek beloofd in 2019, maar ATCC heeft ons laten weten dat het eind 2019 definitief de deuren sluit en daardoor noodgedwongen stopt met het inrichten van bezoeken!
Onze meerdaagse reis naar de Moezel te Trier kende opnieuw een laagtepunt met 20 deelnemers! Ondanks de kortere afstand en slechts 4 reisdagen was er te weinig belangstelling. Daarom zullen er voorlopig geen meerdaagse reizen meer aangeboden worden.
Ons lentefeest werd dit jaar, na het succes van vorig jaar, opnieuw opgeluisterd door het Miljan Trio dat ons deze keer met meeslepende dansmuziek op de dansvloer uitnodigde. Voor ons eindejaarsfeest hebben wij de heer Bert Ostyn, met zijn liedjesprogramma “Tralalie”, uitgenodigd. Alle aanwezigen zullen opnieuw kunnen deelnemen aan een grote tombola met alweer een variatie aan mooie prijzen. Wij hopen dan ook op een talrijke opkomst voor het laatste feest van dit jaar!
Dit jaar zijn we ook gestart met een petanqueclub, en met succes! Elke 1ste en 3de maandag van de maand komen de liefhebbers bijeen op het terrein van “PC Verbroedering” te Melle. Met een gemiddelde van 20 spelers mogen we spreken van een succes en hopen dit verder uit te breiden!
Voor een volledig overzicht van al onze activiteiten van dit jaar verwijs ik naar onze statutaire vergadering, die hier zal plaatsvinden op dinsdag 8 januari 2019 en waarop ik jullie dan ook van harte uitnodig!
Voor een overzicht van al onze activiteiten van volgend jaar verwijs ik naar ons 2-maandelijks krantje en onze website waar al deze activiteiten, van zodra ingevuld, zullen vermeld worden.
Zoals iedereen al heeft kunnen lezen in de uitnodiging voor onze statutaire vergadering van 8 januari 2019 ben ik op die datum einde mandaat. Het is een cliché maar het is nog steeds waar: “Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, en mijn tijd van gaan is nu gekomen”. Tijd dus om de fakkel door te geven aan de jonge generatie. Ik wil hierbij reeds alle leden en alle huidige en vorige bestuursleden met wie ik mocht samenwerken hartelijk danken voor de steun en waardering voor de voorbije 18 jaar bestuursmandaat, waarvan 9 jaar als voorzitter!

Ik hoop ook van harte dat mijn oproep aan allen die wensen toe te treden tot deze bestuursploeg niet vergeefs zal zijn!
Laten we dan nu beginnen met datgene waarvoor we hier vandaag samen zijn: lekker eten en genieten van dit feest samen met vrienden en ex-collega's.
Ik wens jullie allemaal smakelijk eten en een gezellige namiddag.                   
Dank U.”

Dan werden we losgelaten op een:

“Romig soepje van pompoen met snippers gerookte heilbot”
*
“Symfonie van roodbaars en zeebaars met waterkerssaus”
*
“Waaier van wild zwijn op de wijze "fine champagne", herfstdelicatessen en amandelkroketjes”
*
“Wandeling van nagerechtjes Salons Roskam”
*
“Mokka”

Na het tussengerecht verleende onze voorzitter het woord aan de heer Paul Saye.
Hij was enthousiast over de opkomst voor het banket en vol lof over het aantal activiteiten die onze kring organiseert. Dit jaar kwam er dan ook nog een bijkomende activiteit bij: het petanque, waarbij toch telkens op een 20-tal deelnemers kan gerekend worden. Hij wees op de kwaliteit, het plezier en de vriendschap die in onze activiteiten zijn te vinden. Hij prees de solidariteit tussen de leden, zoals het onderhouden van de contacten met de minder mobiele en (langdurig) zieke leden.
Het Sociaal Fonds is hervormd en meerdere acties verlopen nu rechtstreeks via de kringen i.p.v. centraal vanuit SOFO; voor de leden maakt dit weinig tot geen verschil. Wel is het zo dat enkel nog leden van een kring een geschenk krijgen op hun 75ste verjaardag en dus niet meer alle KBC-gepensioneerden.
Na nog “geniet verder van het eten en de gezellige sfeer”, konden we ons concentreren op het 'wild zwijntje' en onze geanimeerde gesprekken met de tafelgenoten. Na een wandeling langs het uitgebreide dessertbuffet en het genieten van een lekkere mokka, liepen de salons rond 17.20 uur langzaam leeg.
Dit was alweer een heel aangename dag, leuk gezelschap en lekker eten!

Verslag: Marie-Paule Vermeulen


 

 

 

©copyright 2008 daniel.verbeke | gastenboek | feedback