LEDENVERGADERING VAN 12 JUNI 2018

“Lentefeest”

Onze voorzitter, Daniël, opende de bijeenkomst met een warme verwelkoming.
Hij introduceerde het ensemble "Miljan Trio" die de namiddag muzikaal zou opvrolijken.
Net als vorig jaar bespeelt Jan de accordeon en is de zanger van dienst, Ludmilla  bespeelt het cimbalom en Hendrik de contrabas. Alle drie waren ze deze keer in zwart-wit uitgedost in tegenstelling tot de kleurrijke klederdracht van vorig jaar. Ze brachten ook een ander programma dat niet zodanig aan een bepaald thema noch streek gebonden was.
Er werd gestart met een "happy birthday" voor Chris Bauwens die jarig was.
Daarna kwam een wonderzacht nummer "Greensleeves"; Hendrik VIII 'zou' dat hebben gecomponeerd voor Anna Boleyn. Daarop kwam een Russisch nummer "Middernacht in Moskou" gevolgd door “The Second Waltz" van Shostakovich, van wals naar tango met daarna Charles Trenets "La mer". Het was tijd voor een beetje meer ritme met een Oostenrijkse mars "Schrammelmusik". Voor het eerst stonden er een paar recht om uiteindelijk in een polonaise op de maat van de muziek tussen de tafels te laveren. Bij de Tiroler Waltz "Komm mit in die Berge" heeft de voorzitter de jarige ten dans gevraagd. Daarmee was het ijs gebroken en zijn er nadien nog meerdere danspassen gezet. Met "Spanish Eyes" waren er al meer koppels tot een danspasje te verleiden. "De venter" van Caraffini was het sluitstuk van het eerste deel. Naar verluidt een primeur dat ze zoveel mensen ook effectief aan het dansen hebben gekregen. Het was tijd voor een lekkere kop koffie met fijne taartjes en de gelegenheid om bij te kletsen. De decibels gingen de hoogte in bij het publiek dat de hele tijd zeer aandachtig had geluisterd en genoten van elke noot muziek.

Het tweede deel werd gestart met "Zigeuner Weisen" gevolgd door "Those were the days" waarmee Mary Hopkin het songfestival in 1968 won. Oorspronkelijk was dit een Russisch nummer. Een Weense-walspotpourri werd gebracht, gevolgd door een scottish. Dan kwamen de Spaanse songs "Besame mucho" en "Amor, amor" aan de beurt. Enkele meezingers volgden: "Sous les ponts de Paris", "Tulpen uit Amsterdam" en "Daar in dat kleine café aan de haven". En we gingen terug naar de driekwartsmaat met: "Fascination Waltz", om te eindigen met een marspotpourri. Bij bijna elke song was er een of meerdere koppels die de benen op de dansvloer strekten...
Na het enthousiaste applaus werden we getrakteerd op een toemaatje: een potpourri van wals- en marsmuziek.
De voorzitter dankte het "Miljan trio" voor deze zeer aangename namiddag. Hiermee werd een halfjaar kringactiviteiten afgesloten. Nieuwe afspraak op 4 september voor de dagreis.

Het bestuur werd bedankt voor de voorbereidingen van het feest en er werd aangekondigd dat de bloemstukjes die Martine had gemaakt om de tafels te versieren voor € 5 te koop waren.
De opbrengst wordt aan het Kinderkankerfonds geschonken. De potjes waren allemaal in de kortste tijd verkocht.

Iedereen werd een deugddoende ontspannen zonnige vakantie toegewenst.

Verslag: Marie-Paule Vermeulen


 

 

 

©copyright 2008 daniel.verbeke | gastenboek | feedback